Wat is Studio Relaas?

Studio Relaas is een animatiestudio in Rotterdam. Wij specialiseren ons in alles begrijpelijk maken. Hoe complex het ook is. Dat doen we met animaties en visualisaties, die ook wel explainables worden genoemd.

Waarvoor kan ik terecht bij Studio Relaas?

De kernproducten van Studio Relaas zijn animaties. Maar wij maken ook visualisaties. Dat zijn bijvoorbeeld infographics, of gewoon een illustratie. Heb je andere wensen? Ons creatieve netwerk is groot. Kunnen wij het niet, dan kunnen we het meestal voor je regelen.

Michiel

Art director. Afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht als planoloog. Maakt het storyboard en schrijft het script. Heeft een passie voor alles wat met de stad te maken heeft.

Jelmer

Illustrator. Afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie als illustrator en heeft een achtergrond als meubelmaker. Partner van het kunstenaarsformatie Bier&Brood. Lievelingskleur is zwart.

Koen

Illustrator. Afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie als illustrator en grondlegger van het kunstenaarsformatie Bier&Brood. Heeft als inspiratie de verhouding van de stad met de natuur, wat altijd goed terug te zien is in zijn werk.

Felix

Animator. Afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie als illustrator heeft vervolgens zijn weg gezocht in bewegend beeld en werkt als zelfstandig animator onder de naam Nonsens.
"Studio Relaas heeft voor Huxley een film gemaakt aan de hand van de nieuwe Wet DBA. De verassende en verfrissende aanpak heeft ervoor gezorgd dat we in staat zijn geweest om snel onze klanten te kunnen informeren over deze ontwikkeling. Dankzij de adviserende aanpak van Michiel Stapel direct bij de aanvang van de opdracht zijn wij gedwongen goed over de boodschap na te denken. Onze doelstelling was een laagdrempelig helder verhaal te presenteren en studio Relaas heeft dit met volle overtuiging weten te realiseren"
- Margot van Soest - Huxley