Animaties

Onze animaties leggen elk onderwerp uit in anderhalve minuut. De voice-over vertelt een verhaal en bewegende tekeningen beelden het uit. Een goede animatie legt iets niet alleen snel uit, maar zorgt er ook voor dat de kijker jouw verhaal beter onthoudt en kan doorvertellen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Hoe gedetailleerd wil je dat je animatie is? We hebben drie niveau's: niveau 1, 2 en 3. Meer detail betekent ook uitgebreidere achtergronden en karakters. Hierdoor is er bijvoorbeeld meer ruimte voor humor en visuele grapjes.

Een aantal voorbeelden van onze animaties:

Regionale energie Strategie - Provincie West-Brabant
Gas vrij Nederland - Rijksdienst voor Ondernemen
Amersfoort vol Energie - Gemeente Amersfoort
Ruimdenkers - Provincie Overijssel
Cultuurscouts - Cultuur concreet
Warmte koude Atlas - Gemeente Den Haag
Hou van je huis - Gemeente Den Haag
Belevingswaarde
Var - Huxley associates
Nieuwe Energie - Provincie Overijssel
Row Coaching - Row Coaching

Hoe ziet het proces eruit?

Een animatie kan op zijn snelst in twee weken klaar zijn. Maar ga uit van een maand doorlooptijd. Het proces verloopt in drie stappen:

1. Voorbereiding & informatie verzamelen

Wij komen langs en stellen vijf vragen. Met de informatie die je ons geeft gaan wij aan de slag.

2. Script & storyboard

We beginnen met het script. Dat maken we samen. Wij geven een voorzet en jij geeft jouw draai er aan. Vervolgens maken wij het af. Het storyboard, dat met simpele plaatjes het verloop van de animatie laat zien, ontstaat ongeveer tegelijk met het script. Het geeft je al - voordat we met het maken van de animatie beginnen - een goed beeld van hoe het uiteindelijk gaat worden.

3. Animatie maken

Wanneer stap één en twee zijn afgerond gaan de illustratoren aan de slag. Zij werken het storyboard uit en geven het vervolgens door aan de animator.

Wat is de voertaal?

Voor Nederlands en Engels hanteren we een vast tarief. Andere talen kunnen we ook op maat verzorgen.

Kunnen jullie helpen met de marketing?

Jazeker. Studio Relaas werkt samen met professionele tekstschrijvers en marketeers. Daardoor kunnen we je helpen met het bedenken en uitvoeren van jouw marketingstrategie. Net als onze animaties zijn die strategieën eenvoudig en doeltreffend.